Bargli sabzavotlar - diabet profilaktikasi garovi
Diabet - zamonaviy tibbiyotning asosiy muammolaridan biri. Olimlar bu kasallikning rivojlanishiga yo‘l qo‘ymaslik uchun nima iste'mol qilish kerakligini aniqlashga harakat qilishmoqda. "Ortodoks" tibbiy portali shu haqidagi ma'lumoti bilan bo‘lishdi.
Lesterlik olimlar bu savolga javob topishga muvaffaq bo‘lishdi. Ular 220 ming kishining tahlillar natijalarini o‘rganib chiqishdi. Natijada sabzavotlar iste'moli va diabetdan himoyalanish o‘rtasida bog‘liqlikni topishning uddasidan chiqishdi.
Ma'lum bo‘lishicha, kun davomida bargli sabzavotlardan iborat qo‘shimcha porsiya iste'moli diabetga yo‘liqish ehtimolini 14 foizga pasaytirar ekan.
Masalan, ismaloq diabetdan ajoyib himoya hisoblanadi. Undagi antioksidantlar, mikroelementlar va qator vitaminlar kasallik rivojlanishining oldini oladi.
Mavzuga oid
00:10
Sun’iy intellekt diabet rivojlanish xavfini o‘nlab yillar oldin aniqlashga yordam beradi
14:42 / 05.12.2024
Qora shokolad 2-tur qandli diabet xavfini pasaytirishi mumkin - tadqiqot
09:35 / 04.12.2024
Mahallalarda ijtimoiy profilaktika tadbirlari o‘tkaziladi
13:42 / 02.12.2024