Sovuq urgan sabzavotlar iste’molga qanchalik yaroqli ekani haqida ma’lumot berildi
Ular zaharlanishga olib kelmasa-da, barcha foydali xususiyatlarini yo‘qotadi va eriganidan so‘ng, saqlash muddati keskin kamayadi.
Sovuq tushishi oqibatida bozordagi ayrim sabzavot va mevalarni sovuq urishi ehtimoli yuqori. Bu mahsulotlar o‘zining organoleptik xususiyatlari – mazasi, ta’mini yo‘qotadi va iste’molga yaroqsiz hisoblanadi. Bu haqda Sanepidqo‘mita xabar berdi.
Qayd qilinishicha, ushbu mahsulotlarning ozuqaviy qiymati ham pasayadi. Ular zaharlanishga olib kelmasa-da, barcha foydali xususiyatlarini yo‘qotadi va eriganidan so‘ng, saqlash muddati keskin kamayadi.
«Umumiy ovqatlanish korxonalariga qo‘yiladigan sanitariya-gigiyena talablari»ga ko‘ra, muzlab erigan va qayta muzlatilgan oziq-ovqat mahsulotlarini ishlatishga ruxsat berilmagan.
Har bir oziq-ovqat mahsuloti texnik jihatdan tartibga solish hujjatlariga — SanQvaN, GOST (davlat standarti), tashkilot standartiga asosan saqlanishining muayyan talablari belgilangan. Ya’ni, har bir mahsulot qoida va normalarda belgilangan ma’lum harorat va havoning nisbiy namligida saqlanishi lozim.
Mavzuga oid
13:41 / 02.11.2024
Toshkent viloyatida bolalar uchun berilgan oziq-ovqatni bog‘chadan olib ketayotgan mudira ushlandi
17:13 / 01.11.2024
Prezident bozorlarda narxlarni barqarorlashtirish bo‘yicha tezkor choralar ko‘rishni buyurdi
10:59 / 20.10.2024
JSST salomatlik uchun xavfli bo‘lgan 5 turdagi oziq-ovqatlar ro‘yxatini e’lon qildi
11:40 / 18.10.2024